Khuong Viet Tempel

1874086-9-1400087271268

Nei, dette bildet er ikke tatt i Asia.

Hvis du vil se et ekte buddhistisk tempel trenger du ikke reise lenger enn til Khuong Viet-tempelet i Lovenstad, rett utenfor Lillestrøm.

1874086-9-1400087754212

Tempelet er yngre enn det ser ut. Det ble nemlig bygget i 1989 av vietnamesiske buddhister. Jeg har ikke klart å finne mye informasjon om dette tempelet, men det frister å reise dit og ta noen høyoppløste bilder.

Jeg er ikke religiøs, men det er noe appellerende ved buddhismen. Det er ingen gud å tilbe, du må ikke tro på mirakler, og det nærmeste du kommer kristendommens syndkonsept er Karma, som egentlig ikke betyr noe annet enn handling, at dine handlinger kan få uante konsekvenser.

Buddhismens idéer om gjenfødsel (Punarbhava) er også annerledes enn man kanskje skulle tro. Det handler ikke om at akkurat du skal gjenfødes, men heller at livet er en syklus av fødsel og død, og at alt resirkuleres. Nirvana handler i stor grad om å slutte å bekymre seg så mye, og å få det rolig i hodet, og innse at man ikke kan klamre seg til det man har i livet.

Livets hjul (Dharma) går rundt og dramaet fortsetter, uansett hvor mye du forsøker å stanse det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>