Trenger vi psykologer?

Jeg vet ikke hvor jeg fant dette sitatet, men: “De store metastudiene har likeledes kommet til at de forskjellige former for behandling er like gode. Det er ikke metoden for behandling som er avgjørende, er det forholdet mellom pasient og terapeut som virkelig betyr noe, konkluderer de.”

psykologer-1

En god psykolog er altså en som vil lytte til dine bekjennelser.

Jeg leste en plass at psykologisk behandling er mer som en kunst enn en vitenskap. Det virker for meg som at hva vårt samfunn behøver er mer emosjonell varme. Mennesker som kan si de rette tingene; ikke flere hodekrympere.

I våre store, anonyme byer blir vi alle usynlige, og de ensomme må hyre profesjonelle bestevenner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>